Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.11.2013 08:09 - Трите стъпки към красива кожа и един бонус
Автор: missbeauty Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 3065 Коментари: 4 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Всички се раждаме с хубава кожа. Начинът ни на живот е този, който я променя. Като оставим на страна сериозните случаи на хормонален дисбаланс и други вътрешни заболявания, които могат да се отразят на кожата, почти всяка жена може да се радва на красива кожа, стига да полага необходимите грижи за нея. 

Както вече споменах, красивата кожа е чистата кожа. Затова е абсолютно задължително за всяка Мис Свят (нали всички искаме да сме такива;) да почиства лицето си сутрин и вечер. 

Да, не само вечер, но и сутрин. 

Много е лесно, отнема само 3 минути и можете да го правите докато ходите на едно място или правите други леки упражнения с краката. Така ще съчетаете две грижи в една ;) 

Грижа за лицето сутрин: 

Има специалисти, които твърдят, че лицето изобщо не трябва да се мие с вода, освен докато се къпете, но все пак аз не мога да се лиша от освежаващото чувство на измити зъби и наплискано лице. 

Ако имате много суха кожа обаче, наистина е по-добре да не се миете с вода. 

След като си измиете очите, лицето се обтрива внимателно с памучен тампон, напоен с тоник. Тоникът съдържа в себе си съставки, които премахват натрупаната през нощта мазнина по лицето, лицето се освежава и се подготвя за нанасяне на дневния крем. 

Тоникът не се отмива, изчаквате малко да изсъхне на въздуха. През това време можете да клекнете няколко пъти, много е полезно за дупето ;) 

Нанасяте крем за лице, за който сте сигурни, че ви действа добре. Как се разбира дали един крем действа добре или не е подходящ за кожата - ще ви разкажа скоро. 

Ако харесвате ВВ кремове - аз съм им голям фен, трябва да знаете следното: Ако сте със суха кожа, слагате първо крем (хидратиращ, за чувствителна кожа) и после нанасяте ВВ крема. 

Ако сте с нормална или комбинирана кожа, ВВ кремът е достатъчен. 

Слагете си и крем на околоочния контур, за който също ще ви разкажа допълнително, защото си заслужава цяла тема. 

Грижа за лицето вечер

Първата ви работа след като се приберете вкъщи вечерта е да си измиете ръцете. Втората ви работа трябва да е си свалите грима и да нанесете нощен крем. 

Първо махате грима. Може да използвате дегримьор или почистващо тоалетно мляко. 

Аз използвам тоалено мляко, защото ми спестява една стъпка - махам грима и почиствам лицето с един продукт. Ако ползвате дегримьор, трябва да почистите и с мляко, което се грижи за кожата. 

Кои са продуктите, които ползвам, ще видите в края на постинга. 

Понякога грима от очите махам с кърпички за разгримиране и после минавам с тоалетно мляко, но понякога попадам на доста твърди кърпички, които са груби за кожата около очите. 

След като сте премахнали грима и сте минали с още едно тампонче, напоено с тоалетно мляко, е време за тоник. 

Неговата роля е да премахне останалото по лицето тоалетно мляко и излишната мазнина. След тоника лицето остава наистина чисто и освежено, порите са по-свити, кожата е готова за нощен крем. 

Нанасяте нощен крем от серията, от която е и дневния. Ако сте между 25 и 30 години, може да използвате хубав хидратиращ крем и да го нанасяте сутрин и вечер. Има кремове именно с такова двойно действие. 

След като се почистили и хидратирали лицето си по този начин, можете да се заемете с вечерните си задачки и да обърнете внимание на семейството си. 

Най-честно си признавам, че има дни, в които пропускам да почистя лицето си сутрин (само го измивам и намазвам с крем), много рядко си лягам с непочистено лице, но и това се случва. 

И веднага си проличава - черните точки се засилват, появяват се и бели точки (милиуми), кожата като цяло става по-груба. 

Така че не си спестявайте тези ежедневни ритуали за красота - те ни правят истински дами ;) 

И бонус съвета, който ви обещах: Не прекалявайте с количеството козметика. Не слагайте крем с шепите, не мокрете памучето с литър от тоника. Повече не значи по-добре. 

И сега, като за финал, почистващите продукти за лице, от които съм останала доволна. Бях със смесена кожа, сега съм суха/чувствителна. 

Тоалетно/почистващо мляко

Garnier Essentials за нормална/комбинирана кожа

image
Yves Rosher 2-в-1 почистващо мляко и тоник. Ползвах го години наред, но спрях поради сантиментални причини. Но това е една друга история :)
 Продуктът е много добър, наистина. 

image

Почистващо мляко за лице за суха/чувствителна кожа Optimals на  Орифлейм. Продуктът е съвсем нов, аз също си го взех наскоро, само преди седмица, но засега съм много доволна. Подсетете ме след месец да кажа как е :)
 

image

Тоник за лице

С този тоник изкарах лятото. Махах грима с кърпички на Нивеа, тоник с боровинка и лавандула на Орифлейм и крем. Успях да спазвам този режим на грижа един месец (сутрин и вечер) и никога кожата ми не е била толкова хубава. Е, сигурно има значение и киселото мляко, но за него - после). 

image
А това мирише НЕВЕРОЯТНО. И тонизира кожата много приятно. 
image

И последно, защото май стана много дълго този път - мокри кърпички за почистване на грим: 

image
Да, няма грешка. Ползвам тези мокри кърпички за всякакви нужди - и за махане на грим и вместо интимни когато пътувам. Щом е добро за бебешко дупе, ще е добро и за мен ;) 
image

Надявам се да ви е било интересно, а ако четете това, сте истински бюти-герои :)
 

Поздрави, Мис Бюти






Гласувай:
7



1. faktifakti - добро утро
23.11.2013 11:01
със сигурност ще ни направиш още по - красиви със съветите си.
цитирай
2. flymore - Привет!
23.11.2013 19:19
Полезна си ми с всичко, публикувано от теб до момента! Благодаря, Мис Бюти!
Прекрасна вечер и почивни дни!
:)))
цитирай
3. tera - Редовно почиствам лицето си,
24.11.2013 22:29
но не го правя в тази последователност. Особено вечер - всичките тези неща ги правя преди лягане, а не когато се прибера вкъщи.
Не съм доволна от кърпичките за почистване на лица - взех такива от Лили, когато пътувах, за да ми е по-лесно. Оказа се, че не ми харесват. Предпочитам системата с памучето или тампончето и тоалетно мляко и тоник.
Слагам повечко крем, не го пестя, ако е много го махам после с тампон за грим.
Въпреки, че не се гримирам и не се плескам с фон дьо тен ката ден, ползвам понякога, както и слагам пудра понякога, винаги си почиствам много грижливо лицето. Защото от самия мръсен въздух се замърсява.
Чудя се на хора, които само си мият лицето с вода, защото не се били гримирали, на други, които си лягат вечер нагримирани от мързел или пък на трети, които не знаят, че непременно трябва да слагат специален крем за очи, в следствие на което - около очите приличат на пуйки!
Добре правиш, че си решили да осведомиш жените за тези неща, които би следвало да знаят.
Поздрави!
цитирай
4. missbeauty - От Мис Бюти
25.11.2013 06:35
Много се радвам, че съм ви полезна, много :) Тера, това, че е махаш излишния крем с тампонче е много хубаво, защото оставяш кожата да си вземе каквото й трябва и после премахваш. Но наплескваето с крем, все едно сме торти, не е добра идея. Същото е и с шампоана и пастата за зъби, просто няма нужда. Аз също съм изненадана, че въпреки толкова много женски издания, все още има жени, които не знаят (или не се интересуват) от поддържането на кожата. То не е суета, то е хигиена.
Поздрави, Мис Бюти
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: missbeauty
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 41420
Постинги: 8
Коментари: 15
Гласове: 116
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930